Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Radiátor és padlófűtés használata együtt

Új épületnél vagy fűtéskorszerűsítésnél egyaránt megválaszolandó kérdés, hogy a radiátoros fűtést érdemes-e kiegészíteni padlófűtéssel és ha igen, milyen helyiségekben. Új építésű ingatlanoknál sokkal könnyebben megvalósítható padlófűtés beépítése, felújításnál azonban a meglévő padlószintek miatt általában csak a fürdőszobát, konyhát, esetleg előszobát látják el padlóba tekert csövekkel.
 

A padlófűtés előnyei

A padlófűtés nyilvánvaló előnyei mellett - például a meleg padlóról a víz könnyedén felszárad a fürdőszobában, vagy a sáros cipőnyomok felmosással való eltűntetése hamar megszárad az előszobában - van fűtéstechnikai előnye is. A padlófűtés nagy felületű és alacsonyabb hőmérsékletű vízzel működik, mint a radiátorok, ezért a korszerű kondenzációs kazánok számára gazdaságosabb az üzemeltetése. Hátránya a radiátoros fűtéssel szemben, hogy rendkívül lomha. A termosztát feljebb tekerését követően több óra is eltelik, míg érezhetően emelkedik a lakás hőmérséklete.

Radiátor és padlófűtés együtt

Ezért új építésű ingatlannál célszerű a padlófűtés és a radiátoros fűtés kombinálása. A földszinten a nappali szobában, előszobában, fürdőszobában és a konyhában célszerű padlófűtést elhelyezni, de radiátorral kiegészítve. Hálószobában illetve emeleti szinten lévő szobákban a lebegő por jelensége miatt csak a radiátorokat érdemes alkalmazni. Emeleti (tetőtéri) fürdőszoba esetén is érdemes padlófűtést kombinálni törölközőszárító radiátorral. A padlófűtés és a radiátoros fűtés egyidejű alkalmazása megfelelő vezérlés mellett rendkívül takarékos, de a változó hőmérsékleti viszonyokra rugalmasan és gyorsan reagáló rendszert eredményez. Nagy méretű üvegfelületek esetén komoly probléma a párásodás. Irodák, vagy kirakatportálok esetén általánosan elterjedt a 300 mm magas lábakon álló radiátor az üveg előtt, míg lakásokban radiátor helyett padlókonvektor kerül beépítésre.

Kérjük tekintse meg radiátor kínálatunkat!

Létrehozva
2014. április 4. 10:57