Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Spórolási tippek a vízcsapokkal kapcsolatban

A perlátor egy fémszövetes szűrő, mely a csap végére van szerelve, kialakítása miatt vízrendezőnek is hívnak. A fémszövet levegővel dúsítja a vizet, azt az érzetet keltve, hogy több víz folyik ki a csapból. A víz felhasználást 30%-al is képes csökkenteni, miközben látszólag ugyanolyan vastagon folyik a víz.

Ha jelenlegi perlátorok teljesen el vannak vízkövesedve (össze-vissza ferdén spriccel) érdemes kicserélni ezt a néhány száz forintos alkatrészt. Egyszerűen fogóval kitekerhető, nem kell hozzá szerelő.

Manapság már nem csak csapra szerelhető perlátor létezik, hanem a zuhanycső és a csatlakozás közé beiktatható darabot is kaphatunk, amellyel zuhanyozás közben is spórolhatunk.

Az egykaros csaptelepek előnye

20-30% megtakarítás érhető el, ha valaki megfelelően használja.

A másik víztakarékossági tényező a fürdőszobában/konyhában az egykaros csaptelep. Ha valaki piszkos kézzel nyitja és zárja a gombokat közben sok vizet folyat el feleslegesen. Piszkos (zsíros) kézzel nehéz eltekerni a gombokat, a billenőkaros csaptelepeknél jópár lépés kimarad, a hőfok elállítása nélkül lehet egy mozdulattal szünetet beiktatni. Nem kell piszkos kézzel megfogni a billenőkart, alkarral is lehet nyitni-zárni a vizet.

Az egykaros csaptelepek védelme

Vagy központi vízszűrő, vagy közvetlenül a csaptelepek elé szerelt szűrős sarokszelep vagy legalább szűrős tömítés alkalmazása indokolt. Ezzel lehet megelőzni a kerámia betétek szorossá válását, tönkre menetét.

Szempontok csaptelep választáskor

Érdemes olyan csaptelepet választani, amihez van megfelelő alkatrész utánpótlás, így ha valami tönkre megy, javítható a csaptelep. Így egy elromlott csap miatt nem kell az egységes garnitúrát más tipusú csapteleppel keverni.

Ajánljuk figyelmébe az EU-s gyártmányú (Cseh) Saggitarius csaptelepeket, melyek közepes áruk mellet magas minőséget képviselnek. 6 év garancia, tartalék alkatrész ellátás.

Létrehozva
2014. április 4. 10:57