Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

FÉG GF 35 parapetes gázkonvektor

Ez a gázkonvektor a FÉG GF 35-ös változata. Nagyon sok üzemel belőle a városokban. Atmoszférikus, előkeveréses gázégővel készül. 3,4 kW hőteljesítményű, ami azt jelenti, hogy (egy normál nagyszobát befűt) de egyedül már egy kislakás fűtéséhez kicsi.

A fűtőteste lemezből készül. Őrlángos készülék, égésbiztosítással. Kis kerek - mária üveggel fedett ablakon - keresztül ellenőrizhető az égősor működése. Piezós  - nyomógombos szikráztató - gyújtással rendelkezik. 

Működéséhez nem szükséges elektromos áram, nincs benne elektronika vagy szivattyú, ezért áramszünetben is működik. 

Parapetes - ablak alá a parapet falra szerelendő - és a friss levegőt is kintről nyeri, az égésterméket pedig a fali tartozéknak  nevezett egységen keresztül áramoltatja ki.      

Nagyon jól lehet vele takarékoskodni, pl. konyhában az üzembe helyezést követően pár perc múlva meleg van, de a helyiséget elhagyva újra le lehet tekerni alapra.A burkolat eltávolítható, ami nem csak szerelésnél, de az évente szezon előtt elvégzendő portalanításnál is jól jön. A burkolatot egy kis trükkel megemelve a levegőáramlás javítható.

A FÉG Konvektor Zrt. 2-6 kW teljesítményig gyárt kéményes (P) és parapet (F) konvektorokat, amelyek földgázzal és PB-gázzal üzemeltethetők. A GF 25 és GF 35 típusok lemez, míg a GF 30 és GF40 típusú készülékek öntöttvas hőhasznosítóval készülnek.

A Fég típusú gázkonvektorok elsősorban lakóhelyiségek fűtésére készültek, de alkalmasak egyéb, pl. irodák, közösségi helyiségek fűtésére is. Kivitelük szerint lehetnek zárt égésterüek, melyek a felállítási helyiség légterétől függetlenül üzemelnek, vagy kéményes készülékek, melyek az égéshez szükséges levegőt a felállítási helyiség légteréből veszik és az égésterméket a csatlakozó kéménybe továbbítják. Atmoszférikus, előkeveréses gázégővel, korrozióálló acállemezből.

Létrehozva
2014. augusztus 13. 15:53