Fég GF40 F parapetes gázkonvektor

Akció
Régi ár:
135 485 Ft
Akciós ár:
Fég GF40 F parapetes gázkonvektor Ft (Bruttó ár)
Megtakarítás:
14 687 Ft (11%)
Az akciós ár 2017. november 28-ig érvényes!
Még beszerezhető
Ez mit jelent?
Házhozszállítás
Megrendelését kedvezményes áron, az ország egész területére kiszállítjuk
Részletek
INGYENES átvétel szaküzletünkben
  • Üllői út BP. XVIII Még beszerezhető
  • Szentendre Még beszerezhető
  • Lehel utca BP. XIII. Még beszerezhető
Részletek
Termék Garancia
1 év

Gyakran vásárolják együtt

Csomag ára:

153 437 Ft

Termék leírás

Zárt égésterű, parapetes (F) gázkonvektor, mely a felállítási helyiség légterétől függetlenül üzemel. A fűthető helyiség mérete hőveszteségtől függően 60-80 m3 között alakul.

Közepes méretű helyiségek fűtésére ideális. Atmoszférikus, előkeveréses gázégővel, korrózióálló lemezből készül, öntöttvas hőladóval.
Gazdaságos üzemelés és gyors felfűtés jellemzi a FÉG GF40 parapetes gázkonvektort.

Parapet nélkül van csomagolva.

A készülékhez megvásárolható parapet készlet.

1891. február 24. - Megalakult a Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság a mai Soroksári út 158-as telkén. Kezdetben a fegyverekkel egy időben szerszámgépeket, marógépeket is gyártott a Fég. Jó minőségű véső- és emelőgépeket, szerszámokat bocsátott ki a gyár, a háború után a katonai fegyvergyártás leállítása miatt, csak a civil termékeket állították elő, melyeknek köre kibővült konyhai mérlegekkel, körzőkészletekkel. 1935. November, egyesült a Lámpagyárral. Lámpák, csillárok edények gyártása mellett egyre több gázkészülék is készült. (Fég GF40 F parapetes gázkonvektor) A gáz új energiaforrásként megjelenik a háztartásokban, megkezdődik a gáztűzhelyek, valamint a gázüzemű vízmelegítők előállítása. 1970-es évek - Felgyorsul a különböző gázkészülékek gyártása. Megkezdődött az átfolyó rendszerű vízmelegítők, lakásfűtő készülékek – konvektorok, cirkókészülékek, valamint a kombinált lakásfűtő és vízmelegítő készülékek gyártása (Fég GF40 F parapetes gázkonvektor). 2008-ban a VA-RA Kft. megvásárolja a FÉG típusú fali kazánok és átfolyós vízmelegítők gyártástechnológiáját, a gyártó-gépsorokat és a FÉG márkanevet. Ebből lesz a VARA-FÉG kft. A magyar, tartósságról és megbízhatóságról híres Fég termékek gyártása szakmai befektető kezébe került, hiszen a VA-RA Kft. is évtizedek óta gázkészülékekhez gyárt hőcserélőket. Az új társaság, a VARA-FÉG Kft. folytatja a keresett és bevált kazánok és vízmelegítők gyártását, mint például a Fég GF40 F parapetes gázkonvektor. A makói gyáregységben az évek folyamán lassan megszűnt a fegyvergyártás, ma már Makón csak vízmelegítők, lakásfűtő készülékek, hőcserélők és modulkazánok készülnek.

A FÉG- típusú gázkészülékek és modulkazánok ma már nemcsak hazánkban, hanem számos közép- és kelet európai országban is értékesítésre kerülnek.

Amit mások mondtak...

A TERMÉK ÁTLAGOS ÉRTÉKELÉSE: 4.8 / 8 értékelés alapján
Értékelés írása

Laci Jelentem

Konvektorok között ez a legjobb választás öntvény hőcserélője miatt.Ötletként említem,hogy konvekPRO kiegészítővel digitális szobatermosztáthoz csatlakozva kiváló egyenletes szabályzás érhető el.

2017.10.12

Majoros Cili Jelentem

Egy másik hasonlóm volt elözőleg, csak ez ha jól tudom nagyobb

2017.04.08

Balogh Sándor Jelentem

Gázkonvektort ajánlottak a tervezők a lakásom fűtéséhez, a szakemberek iránymutatásai alapján lett ez a termék kiválasztva.
A legkevesebb költséggel beépíthető fűtőkészülék. A többi konvektorhoz képest az öntött vas hőcserélő miatt kiváló a hatásfoka, gazdaságosan üzemeltethető, csendes és mivel a szabadból, kültérből veszi a levegőt az égéshez és az égéstermék is oda távozik, így abszolút biztonságos. Nem szükséges kémény a bekötéséhez! 25m2-es , jól szigetelt víkendházat fűtök vele, állandó 22 C. fokos hőmérsékletet tartva összesen 600m3-es gázfogyasztás jön ki. Ez éves szinten 78000 Ft! Mivel nem igényel elektromos bekötést, akkor is fűt, ha áramszünet van, erre a gázkazánok nem képesek! Kicsi a helyigénye.

2017.02.28

Kedves Endre Jelentem

Kiváló termék. A kiválóságát jellemzi, hogy kifejezetten csendes, a hőingadozást mérve a helyiségben nincsen. Celsius fok, ami igazán dicséretes
KIVÁLÓ ! ! Ajálaném mindenkinek aki szereti a MEGBÍZHATÓSÁGOT! ! !

2016.12.21

Luskai Peter Jelentem

Fűt mint a gép, pedig csak egy konvektor.

2016.11.08

Műszaki jellemzők

  • Gázfajta: Földgáz "H"
  • Csatlakozás mérete 1/2"
  • Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység): 630 x 650 x 325mm
  • Hőteljesítmény: 4,3 kW
  • Tömege: 44 kg
  • Hatásfoka: 90%
  • Alapszínek: bézs
Cikkszám
FEG-GF-40.11F
További Fég termékek

Kapcsolódó cikkek

Ez a gázkonvektor a FÉG GF 35-ös változata. Nagyon sok üzemel belőle a városokban. Atmoszférikus, előkeveréses gázégővel készül. 3,4 kW hőteljesítményű, ami azt jelenti, hogy (egy normál nagyszobát befűt) de egyedül már egy kislakás fűtéséhez kicsi.
A gázkonvektor idejét múlt fűtési módnak számít, pedig meglepően praktikus és a hatásfoka is elég jó. Sokkal gazdaságosabban lehet vele fűteni mint egy régi, elavult gázkazánokkal. A szilárd tüzelés elég nagy macerával jár - tüzelő tárolás, behordás - de a konvektor a gázfűtés komfortját hordozza.