Konvektor, gázkonvektor

A gázkonvektor idejét múlt fűtési módnak számít, pedig meglepően praktikus és a hatásfoka is elég jó. Sokkal gazdaságosabban lehet vele fűteni mint egy régi, elavult gázkazánokkal. A szilárd tüzelés elég nagy macerával jár - tüzelő tárolás, behordás - de a konvektor a gázfűtés komfortját hordozza. A gázkonvektor gombjának feltekerése után azonnal meleg lesz, ezért pl. konyhában nagyon alacsony fokozaton vagy őrlángon is elég üzemeltetni. Néhány kis lakásban gyakorlatilag egy konvektor fűti be az egészet, csak a fürdőben van még egy elektromos melegítő.

A gázkonvektor, mint alternatív megoldás

Kicsit meglepő megoldásként érdemes vidéken is felszerelni alternatívaként idősebb lakók házába, ahol nagy fogyasztású radiátoros gázfűtés van. Egy szobát és egy konyhát fűtve egy nagyobb épületből túlélésre ez az egyik legolcsóbb megoldás. Persze hőérzet és komfort tekintetében korlátos a dolog, de a gázkonvektornál szerény a beruházási költség a többi gázzal összefüggő megoldáshoz képest. Persze a kályha még olcsóbb, csak az már nem automata ugye...

Konvektor és biztonság

Manapság mindenki szalad szénmonoxid riasztót beszereltetni a fűtőkészüléke mellé. Fontos tudni, hogy a kéményes konvektoroknál kell ilyen, de a parapetes konvektor esetén nem! A parapetes gázkonvektor égéstere nincs összeköttetésben a lakás belső terével, az égéstermékek a parapet fali tartozékon keresztül kívülre távoznak és a friss levegőt is onnan nyeri. Csukott ablak esetén ennél a készülék típusnál nem jöhet létre szénmonoxid mérgezést okozó füstgáz visszaáramlás.

Kérjük tekintse meg gázkonvektor kínálatunkat!

Létrehozva
2014. április 4. 10:57