Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ideális zuhany összefolyót keres? Megtalálta!

Mire jó a jó zuhany összefolyó (vagy más néven zuhanyfolyóka, padlóösszefolyó)? Többek között arra, hogy megfelelően összegyűjti és elvezeti a zuhanyzás során keletkezett vizet, a kihullott hajszálakat, illetve nem engedi visszajönni a csatornabűzt. De vajon a HL541 Primus Blue épített zuhany összefolyó képes-e minderre? Rögtön kiderül!

A HL541 Primus Blue – ahogy neve is mutatja – a közel 70 éves múltra visszatekintő német HL Hutterer & Lechner terméke, így azok számára, akik kicsit is ismerik a gyártót, már a név is garancia lehet a kiemelkedő minőségre. A cég folyamatosan fejlődik, kutatja és alkalmazza a legfrissebb és leginnovatívabb megoldásokat az épületgépészet területén: ennek egyik eredménye cikkünk főszereplője, a HL541 Primus Blue!

Egyik legfőbb előnye a mérete, ugyanis az által, hogy a legkisebb magassága burkolattal együtt 72 mm, ideálissá válik új építésnél és felújításnál egyaránt. A terméket komplett csomagban – a nemesacél látható részeken és a lefolyón kívül – az összes szükséges alkatrésszel együtt lehet megvásárolni. A csomagban a száraz bűzzáron és a szigetelőkészleten kívül egy hajfogós „okosszifonnal” is találkozhatunk.

De hogyan is működik ez az ún. okosszifon? Először is, hatékony hajfogó elemet tartalmaz, és a vízzár mellett/helyett állandó és biztos mechanikus bűzzárást biztosít, ráadásul kialakításából és tömített zárófelületből adódóan a víz visszaáramlását is meggátolja. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Azt, hogy még akkor sem áramlik fel a rácson a víz, ha a lefolyócső-rendszer eldugul! Extra könnyítést jelent az, hogy a szifonbetét a lefolyótestből kiemelhető, és a lefolyótesten keresztül a duguláselhárítás is egyszerűen elvégezhető. Az okosszifon működését az alábbi videó segítségével szemléltetjük:

 

 

Sok probléma megelőzhető továbbá azzal is, hogy a lefolyótestet nem szükséges előre beállítani a várható aljzatszinthez, mivel a nyakrész a betonozás után levágható. Az esztétikus megjelenést pedig a formatervezett, rozsdamentes acél rácskeret biztosítja.

A végére hagytuk a jó hírt: a HL541 Primus Blue már webshopunkban is elérhető!

Létrehozva
2019. október 22. 08:26