Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Kád és zuhanytálca telepítés – szivárgás nélkül!

Legutóbbi cikkünkben  bemutattuk a RAVAK zuhanykabinok szakszerű telepítését, most megmutatjuk ugyanezt, csak kádakkal és zuhanytálcákkal! Ráadásul a cikk végén egy rendkívül hasznos kiegészítőről is lerántjuk a leplet, így érdemes végig velünk maradnia!

 

Az elején fontos leszögezni: a RAVAK kádak telepítése a gyártói előírásoknak megfelelően olyan sarokba ajánlott, amely legalább a kád pereme alatti 15 cm-ig falburkolattal ellátott. A zuhanytálcák esetében már más a helyzet: ezek telepítése burkolattal teljesen ellátott sarokba ideális, hiszen a legtöbb tálcát szilikonnal szükséges a padlóhoz rögzíteni.

 

Ravak zuhanytálca beépítése

A padló megfelelő előkészítéséről sem szabad megfeledkezni: fontos, hogy a tálca tökéletesen vízszintes felületre kerüljön, mivel a szintezésére nincsen lehetőség (ez alól kivétel a Galaxy Pro), így ha hibás a kivitelezés, a tálcában megállhat a víz, ami számos egyéb problémához vezethet. A tálca belső merevítésének megvágása kifejezetten nem ajánlott, ugyanis ez a gyártói garancia elvesztését okozza!

 

Ha hibás a telepítés (például a csempe peremre történő ráengedése), akkor a kádakhoz és a Galaxy zuhanytálcákhoz csomagolt fali rögzítők felrakása csak nagyon körülményesen lehetséges, a tartásuk pedig nem ellenőrizhető, így mindenképp érdemes megfogadni a tanácsokat a telepítést illetően.

 

Kád és zuhanytálca szigetelése

Szót kell ejteni a szigetelésről is. A szilikonos tömítő a porózus felülethez (vakolathoz, csempe vágott éléhez) nem tapad, az első használat alkalmával elválik a faltól, ebből következik, hogy a megfelelő tapadást a burkolatok mázas felülete és a kád/tálca felülete biztosítja. De miért fontos a megfelelő tömítés? Azért, mert ennek hiányában a beszivárgó vizet a falak felszívják, és ez a fürdőszoba falának túloldalán a vakolat hullását, felázását okozhatja!

 

Létezik azonban egy szakértők által fejlesztett fürdőszobai kiegészítő, mely tökéletesen összekapcsolja a zuhanykabinok és kádak gyártásánál használt különféle anyagokat a különböző burkolóanyagokkal. Ez a RAVAK Professional szilikonos tömítő! A termék legnagyobb előnye, hogy képes erősen az üveghez, akrilhoz (PMMA), extrudált polisztirolhoz, alumíniumhoz, festékhez és különböző burkolóanyaghoz ragadni, bárki számára elérhető és könnyen használható, ráadásul ha víz éri, akkor sem penészedik be! A zuhanytálca megfelelő telepítéséhez és tömítéséhez pedig mindössze egy tubus 310 ml-es szilikonos tömítőanyagra van szükség, mely színtelen és fehér színekben is elérhető!

 

Látogasson el webshopunkba, ahol mindent megtalál, amire álmai fürdőszobájához szüksége lehet!

 

Létrehozva
2020. február 13. 13:34