Használja a felső sávban levő keresőnket, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja amit szeretne!
arrow-up

Fali gázkazán

Válasszon a kategóriák közül:

Részletes kereső megnyitása

Szűkítse a találati listát

- Ft
- kW
1-12 termék. ÖSSZESEN: 353
A
Ingyen szállítjuk Ariston Clas Premium EVO 24 EU ERP kondenzációs gázkazán kombi
Akciós bruttó ár: Ariston Clas Premium EVO 24 EU ERP kondenzációs gázkazán kombi Ft
Régi ár: 273 134 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Ariston Genus Premium Evo 24 EU ERP fali kondenzációs gázkazán kombi
Akciós bruttó ár: Ariston Genus Premium Evo 24 EU ERP fali kondenzációs gázkazán kombi Ft
Régi ár: 313 998 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
Beretta gázkazán CIAO 24 CAI EU ERP kombi kéményes kazán
Akciós bruttó ár: Beretta gázkazán CIAO 24 CAI EU ERP kombi kéményes kazán Ft
Régi ár: 166 490 Ft
Akció
C
BOSCH Gaz 4000W ZWA 24-2 KE 23 fali  kéményes kombi gázkazán EU-ERP
Akciós bruttó ár: BOSCH Gaz 4000W ZWA 24-2 KE 23 fali  kéményes kombi gázkazán EU-ERP Ft
Régi ár: 157 944 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Ariston Cares Premium 24 EU ERP kombi kondenzációs kazán
Akciós bruttó ár: Ariston Cares Premium 24 EU ERP kombi kondenzációs kazán Ft
Régi ár: 261 671 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Ariston Genus Premium Evo System 24 EU ERP fűtő kondenzációs gázkazán
Akciós bruttó ár: Ariston Genus Premium Evo System 24 EU ERP fűtő kondenzációs gázkazán Ft
Régi ár: 316 933 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akció
B
Bosch Condens 2000 W ZWB 24-1 RE fali kondenzációs kombi gázkazán EU ERP
Akciós bruttó ár: Bosch Condens 2000 W ZWB 24-1 RE fali kondenzációs kombi gázkazán EU ERP Ft
Régi ár: 236 088 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akció
Akció
Akció
A
Ingyen szállítjuk Viessmann Vitodens 100-W 35KW EU ERP fűtő kondenzációs gázkazán
Akciós bruttó ár: Viessmann Vitodens 100-W 35KW EU ERP fűtő kondenzációs gázkazán Ft
Régi ár: 407 550 Ft
Azonnal elvihető
Akció

Fali gázkazán – Minden igényt kielégít!

A fűtési rendszerben áramlási körök működnek, amikben szivattyú keringteti a vizet. Minden fűtési körnek más az ellenállása, ami a hosszától, keresztmetszetétől és a benne lévő hőleadó (radiátor vagy padlófűtéscső) méretétől függ. A víz nem buta, arra halad amerre neki a legkönnyebb áramlani.

A rosszul beállított fűtési rendszerben a fali gázkazán készülékekhez közel lévő rövidebb, kisebb ellenállású fűtési körökön fordul meg a víz és a távolabbi körökön csak kevés víz áramlik . A fali gázkazán nagy teljesítménnyel működik, de ez a többlet nagyrészt a közel lévő radiátorokon halad keresztül. Ezeknek már alig növeli a teljesítményét, hiszen eddig is melegek voltak - hála a fali gázkazán teljesítményének. Túlfogyasztás keletkezik, nem gazdaságos így a fali gázkazán üzemeltetése!

Egyszerű utólagos beszabályozással el kell érni, hogy a fűtési köröknek közel azonos áramlási ellenállása legyen - gazdaságos fali gázkazán üzemeltetés.

Radiátor visszatérő szelep - fali gázkazán

Radiátor visszatérő szelep

Radiátoros fűtéseknél az ellenállás mértékét utólag imbuszkulccsal vagy csavarhúzóval nekünk kell beállítani, így a fali gázkazán gazdaságosabban üzemelhet.

A radiátor szelepek közül az alsót – amit visszatérő szelepnek hívnak – általában imbuszkulccsal lehet állítani. Azért nem jó a felső tekerőgomb, mert a családtagok napokon belül el fogják tekergetni...

A fali gázkazán készüléktől legtávolabb lévő körökben a radiátorok alsó szelepét teljesen ki kell nyitni és közeledve mindegyiken egy kicsit fojtani kell. Párszor persze végig kell menni az egészen, de átlagban egy óra alatt elérhető, hogy minden radiátor egyformán meleg legyen.

Padlófűtés esetén elterjedt megoldás az osztó-gyűjtőre szerelt kis rugós mérő eszköz, mely mutatja a fűtési körök ellenállását.

Osztó gyűjtő áramlási ellenállás mérővel - fali gázkazán

Osztó gyűjtő áramlási ellenállás mérővel

A fent látható rugós eszközök jelzik, hogy melyik körben milyen áramlási ellenállás uralkodik és lehetővé teszik a szabályozást egymáshoz képest. Lényeges dolog a beállítás, mert a padlófűtéscsövön átáramló víz mennyisége lecsökkenhet a hosszabb körökön és hiába nyitjuk ki a szelepet akkor sem fog rajta elegendő víz áramlani.

Fali gázkazán, cirkó

A kombi gázkazán (fali gázkazán esetén is) alkalmazása a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a gázfűtéses komfort megteremtésének. Ezek a készülékek utódai az első fali gázkazán készülékeknek, amit a köznyelv a bennük lévő szivattyú miatt cirkónak nevezett. Tartalmazzák a keringtető szivattyút, az elektronikus vezérlést, a biztonsági szelepet és a tágulási tartályt. Fali gázkazán.

Régi FÉG cirkó kazán (fali gázkazán)

Régi C18 FÉG őrlángos cirkó (fali gázkazán)

Korszerű kombi fali gázkazán (fali gázkazán)

Korszerű Saunier Duval kombi cirkó (fali gázkazán)

Esztétika

Az új fali gázkazán már elegáns, a lakás bármely pontján elhelyezhető külsőt mutat, elegáns letisztult formával. A fali gázkazán közkedvelt napjainkban.

Vaillant hőközpont esztétikus burkolattal - fali gázkazánMár a forróvíz-tárolóval egybe épített fali gázkazán esetén - kis hőközpontoknál - is a fűtőkészülékkel megegyező burkolattal látják el a bojlert, és így a fali gázkazán alá elhelyezve egységes külsőt mutatnak. A jól áttekinthető kezelőszervek és digitális kijelző könnyű eligazodást ad.

Néhány modell rendelkezik jelszavas védelemmel is, hogy a gyanútlan családtagok ne tudják elnyomkodni a beállított programot. Szerelőpanellel forgalmazzák őket, ezért az építkezés során nem kell a sérülékeny készüléket feltenni a falra.

 

Gazdaságosság, hatásfok

A mai kompakt fali gázkazán készülékek tartalmazzák mindazt, amit régen külön kellett a szerelőnek beépíteni. A korszerű fali gázkazán készülékek hatásfoka már nagyon magas, a 95% feletti. Fejlett elektronikus vezérléssel vannak ellátva a fali gázkazán készülékek, és hétköznapinak számít a külső hőmérsékletérzékelős vezérlés is.

Nem árt figyelembe venni a mai gázárak mellett, hogy egy húsz évvel ezelőtti fali gázkazán hatásfoka a karbantartások elhanyagolása mellett vissza tud esni 50% környékére! A csere biztosan megtérül, különösen, ha kondenzációs gázkazánt választunk, melynek a hatásfoka a régi számítási elv alapján magasabb, mint 100%.

Kéményveszteség

Kéményes fali gázkazán készülékek a drágán felfűtött levegő a lakásból akkor is áramlik a kürtőn át a huzattal kifelé, ha a gázkazán éppen a termosztát tiltása miatt nem üzemel. A mai zárt égésterű fali gázkazán illetve a kondenzációs fali gázkazán esetén ez a veszteség már nem jelentkezik.

Biztonság, szerviz

Az ismert, márkák mind rendelkeznek kiterjedt szervízhálózattal, alkatrészellátással. Az új zárt égésterű fali gázkazán a szénmonoxid mérgezés veszélye szempontjából is biztonságot jelent. A fali gázkazán tűztere nem érintkezik a lakás légterével, az égéshez szükséges friss levegőt kívülről szívja.

Zárt égésterű fali gázkazán esetén füstgáz visszaáramlás a lakásba egyszerűen fizikailag nem fordulhat elő!

Bosch kéménybe kötött gáz vízmelegítő - fali gázkazán

Kéményes átfolyós gáz vízmelegítő

konyhai elszívó berendezés külső kivezetéssel

Külső kivezetéssel is szerelhető konyhai elszívó

Veszély!
Szigorúan tilos külső kivezetéssel rendelkező elszívó berendezések - pl. nagy teljesítményű konyhai elszívó - használata egy lakáson belül akkor, ha kéményes fali gázkazán van felszerelve. A régebbi kéményes fali gázkazán készülékek esetén a füstgázok gravitációs elven távoznak a kéménykürtőn át huzat segítségével. Az elszívó ventilátor vákuumot teremtve füstgáz visszaáramlást okozhat, különösen a jól záródó korszerű nyílászárók esetén.

A cirkó története

A régi kazánok és gázkazánok álló kivitelűek voltak. A fűtési rendszer egyéb elemeit - pl. tágulási tartály vagy szivattyú - külön kellett beépíteni melléjük. Mintegy 25 évvel ezelőtt megjelentek a fali fűtő gázkazánok (fali gázkazán), melyek már tartalmazták a keringtető szivattyút is. A keringtető szivattyú cirkuláltatja a fűtővizet a rendszerben, innen ered a cirkó vagy \"cirkó-gejzír\" elnevezés. Nagy lépést jelentett, mert sok esetben karvastagságú régi fűtéscsövek - melyekben a víz még gravitációs alapon keringett - , vagy utólag cserépkályhába épített gázégők kerültek lecserélésre a cirkók megjelenésével.

cserépkályha Héra gázégővel

cserépkályha Héra gázégővel

  Hőterm álló gázkazán

Hőterm álló gázkazán

A cserépkályhához vagy álló kazánokhoz képest a cirkó nagyon kulturált, esztétikus megoldást jelentett. Nem volt szükség külön kazán helyiségre és az új társasházi lakások esetén meghatározó igény lett, hogy egyedileg szabályozható cirkófűtéssel rendelkezzenek. Ez volt a \" menő\" fűtés a tehetős embereknél.

Fég C 18 fűtő cirkó (fali gázkazán)

Fég C 18 fűtő cirkó (fali gázkazán)

Többnyire a FÉG gyár termékei, a C sorozathoz tartozó cirkók terjedtek el ( C12, C18, C24 ) ahol a szám a készülék fűtőteljesítményére utalt. Idővel megjelent a kombi cirkó is, ami már váltószelep segítségével átkapcsolva képes volt a használati meleg víz igényt is kielégíteni.

Fali gázkazán, fali gázkazán akció, fali gázkazán ár, cirkó (fali gázkazán), kombi fali házkazán, fűtő fali gázkazán, turbós fali gázkazán, kéményes fali gázkazán, fali gázkazán forróvíz-tárolóval, kondenzációs fali gázkazán, Vaillant fali gázkazán, Saunier Duval fali gázkazán, Beretta fali gázkazán, Bosch fali gázkazán, Baxi fali gázkazán, Ariston fali gázkazán.

Fali gázkazán, Fali gázkazánok a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.

Kombi gázkazán

Kombi gázkazán

A kombi fali gázkazán alkalmazásával a fűtés mellett lehetőségünk van HMV előállítására is. Kisebb méretéből adódóan otthonunk bármely pontján elhelyezhetjük a kombi fali gázkazán bármelyikét. A benne található hidraulikai egység kis szervizigényű, és a kombi fali gázkazán tökéletesen használható alacsonyabb víz rendszernyomás esetén is. A kombi fali gázkazán könnyen üzemeltethető, hála a felhasználóbarát elektronikának.

 

Kombi gázkazán
A
Ingyen szállítjuk Ariston Cares Premium 24 EU ERP kombi kondenzációs kazán
Akciós bruttó ár: Ariston Cares Premium 24 EU ERP kombi kondenzációs kazán Ft
Régi ár: 261 671 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akció

Fűtő gázkazán

Fűtő gázkazán

A fűtő fali gázkazán készülékeket kizárólag fűtő üzemmódban tudjuk használni. Indirekt tároló csatlakoztatásával azonban lehetőségünk van használati melegvíz előállítására. Ilyen esetben egy váltószeleppel tudjuk kiválasztani, hogy a fűtő fali gázkazán készülékünket otthonunk fűtésére, vagy vízmelegítésre szeretnénk használni.

Fűtő gázkazán