Használja a felső sávban levő keresőnket, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja amit szeretne!
arrow-up

Villanybojler

Részletes kereső megnyitása

Szűkítse a találati listát

- l
- Ft
1-12 termék. ÖSSZESEN: 97
D
HAJDU Aquastic 120 függesztett Villanybojler
Akciós bruttó ár: HAJDU Aquastic 120 függesztett Villanybojler Ft
Régi ár: 45 945 Ft
Azonnal elvihető
Akció
D
HAJDU Aquastic 80 függesztett Villanybojler
Akciós bruttó ár: HAJDU Aquastic 80 függesztett Villanybojler Ft
Régi ár: 40 257 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
Hajdu Z 80l függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal
Akciós bruttó ár: Hajdu Z 80l függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal Ft
Régi ár: 51 968 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
HAJDU Z  120 I függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal
Akciós bruttó ár: HAJDU Z  120 I függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal Ft
Régi ár: 63 260 Ft
Azonnal elvihető
Akció
D
ELNETT ENSH 80 l függesztett villanybojler
Akciós bruttó ár: ELNETT ENSH 80 l függesztett villanybojler Ft
Régi ár: 29 686 Ft
Akció
D
ELNETT ENSH 120l függesztett villanybojler
Akciós bruttó ár: ELNETT ENSH 120l függesztett villanybojler Ft
Régi ár: 39 615 Ft
Azonnal elvihető
Akció

Villanybojler - a legolcsóbb kiépítésű megoldás.

Mit vegyünk figyelembe villanybojler vásárláskor?

Meleg víz igény, elektromos hálózat

Mekkora meleg víz igényt szeretnénk kielégíteni és az elektromos hálózat terhelhetősége megfelel-e?

Az elmúlt két évtizedben általában megnőtt az elektromos fogyasztók száma egy átlagos háztartásban, miközben a villanyóra és a kismegszakítók maradtak ugyanazok... A legelterjedtebb a függőleges szerelésű 80 vagy 120 literes villanybojler méret, ami általában 3-4 fős családok számára kis kompromisszummal elegendő. A felfűtési idő 1,8 kW fogyasztás mellett mérettől függően 2,5 - 4,2 óra. A 16 A-es megszakítóval rendelkező villanyóra képes ellátni megfelelő energiával egy villanybojler berendezést, de külön vezetéket kell kiépíteni a számára fix bekötéssel. Amennyiben nem szeretnénk elektromos árammal előállítani melegvizet, akkor más bojler típusok közül is választhatunk.

Létezik fekvő villanybojler is, de csak helyhiány esetén javasolt a felszerelése. A bojler testben lévő víz a fogyasztás megkezdésekor a fajsúlykülönbség miatt még egy darabig nem keveredik össze és a felül lévő meleg vizet el lehet használni. Fekvő villanybojler esetében ez messze nem ideális módon alakul, hamarabb összekeveredik.

80 literes villanybojler álló
80 literes villanybojler álló
villanybojler fekvő
100 literes villanybojler fekvő

Kis villanybojler termékek

Hány vízvételi helyet szeretnénk kiszolgálni? Amennyiben több vízvételi helyet kell ellátni, 80 - 120 liter meleg vízre van szükség. Ha csak egyet mely ráadásul csak kis mennyiséget használ el, kézenfekvő megoldás az 5 - 10 literes kis villanybojler - elektromos vízmelegítő-, mely csak egy kézmosót illetve mosogatót tud ellátni. Ennek különböző típusai hétvégi házakban, munkahelyek kis konyhájában a legpraktikusabbak, de sokszor alkalmazzák akkor is ezeket a villanybojler berendezéseket, ha túl távol van a nagy villanybojler a konyhai mosogatótól és sokáig tart, mire odaér a meleg víz. Felfűtési idejük mindössze 10 - 20 perc és vízhőmérséklet is egyszerűen szabályozható az elején lévő a forgatható szabályozó gombbal. A rejtett, bútorba építhető változat a teljes komfort mellett esztétikus is.

felső szerelésű kis villanybojler
10 literes felső szerelésű kis villanybojler
alsó szerelésű kis villanybojler
5 literes alsó szerelésű kis villanybojler

Élettartam, minőség

A piacon elérhető villanybojler márkák közül általában a legolcsóbb olasz típusok bírják a legrövidebb ideig. Ráadásul, ha meghibásodnak, általában nem javíthatóak - ez szándékos, már a villanybojler kialakításán is látszik - cserélni kell. A drágább külföldi típusok hosszabb ideig működnek, de alkatrészellátásuk és javításuk általában költséges. Érdemes tehát hagyományos magyar villanybojler készüléket - elektromos forróvíztárolót - vásárolni, ha van lehetőség az elején egy kicsit többet áldozni.

Megéri, mert a karbantarthatóság, a folyamatos alkatrészellátás, a szerelők körében meglévő ismertség és a kiváló minőség pár év alatt visszahozza az árát. A mai magyar villanybojler berendezésnek zománcozott a hengerpalástja, ennek is köszönhetően már akár 7 év garanciával rendelkeznek. Gyártmánytól függetlenül minden villanybojler készülékre igaz, hogy a fogyasztását, a vízkőképződést és ezek által az élettartamát kedvezően befolyásolja, ha csak max. 60°C hőmérsékletre van beállítva.

Villanybojler termékek üzemeltetése és karbantartása

Minden bojlerre igaz gyártmánytól függetlenül, hogy az élettartamát kedvezően befolyásolja, ha csak max. 60°C hőmérsékletre van beállítva. Mind az elektromos  fogyasztásra, mind a vízkőképződésre kedvezőleg hat.

Karbantartás

Minden villanybojler testében elhelyezkedik egy rúd, az aktív anód, ami a használat során lassan elfogy. (Ennek a szerepe az elektrokémiai korrózió védelem, aminek során a sokkal, negatívabb potenciállal rendelkező magnézium anód fog inkább korrodálni, mint a hengerpalást, ha azonos közegben vannak.) Az anód általában 5-6 év alatt eredeti mértének 80%-át elveszíti és ekkor már cserélni kell.

Minden villanybojler átlagos használat mellett kb. 3 év alatt elvízkövesedik. Ez ugyan nem látszik, de felfűtés közben a teáskannára jellemző sistergő, zúgó hang erre figyelmeztethet és ekkor már nem halasztható a karbantartás. Sokszor egy fél vödör vízkő kerül elő belőle... A vízkő megnöveli a felfűtési időt és ezzel többletfogyasztást okoz. Ez egy átlagos 1,8 kW teljesítményű 80 v. 120 literes villanybojler esetében kb. napi egy óra felfűtési idő pluszt és 2010-es árakon számítva évi közel 25.000,- Ft többletköltséget jelent.

villanybojler vízkő

Jól látható mire képes a vízkő a villanybojler belsejében.

Víznyomás mértéke

Az átlagos víznyomás 3,5 bar körül van országszerte. Hegyvidéki, pl. budai környezetben a szolgáltató magasabb víznyomást biztosít, hogy a szintkülönbséget a víz le tudja győzni. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, sajnos a villanybojler hengerpalástját kivéve. Hajnalonként - mikor kicsi a vízfogyasztás -, 12 bar körüli víznyomás értékek is mérhetők. Ezért, hogy a villanybojler ne menjen tönkre, mindenképpen javasolt felszerelni víznyomás csökkentő berendezést. Az olcsóbb darabok már 3 - 4 ezer forintos áron elérhetők, de ezekhez javasolt szűrőt is felszerelni. A minőségi víznyomáscsökkentők persze akár 12 -15 ezer forintot is kóstálnak, de nagyon biztonságosak és tartósak, valamint tartalmazzák a vízszűrőt nyomásmérő óra csatlakozási lehetőséget is.

egyszerű víznyomás csökkentő
egyszerű víznyomáscsökkentő

  Honeywell víznyomáscsökkentő
Honeywell víznyomáscsökkentő szűrővel

Javítás

A magyar villanybojler készülékekhez könnyen beszerezhetők az alkatrészek. Ha mégis szükség van karbantartáson kívüli beavatkozásra, nem nehéz szerelőt találni. Elterjedt, ismert készülékekről van szó, melyek alkalmazása újra terjedőben van.

Ma már korántsem olyan egyértelmű, mint pár éve, hogy a gázzal előállított meleg víz minden esetben a olcsóbb. Ha figyelembe vesszük a beruházási költségeket, - itt különösen a kémény tud meglepetéseket okozni - akkor sok esetben győz a villanybojler. Nincs hatósági procedúra, olcsó, nem függ a gáz bevezetéstől és jól lehet vele takarékoskodni is...

Villanybojler, villanybojlerek a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.

Függesztett villanybojler

Függesztett villanybojler

függőleges helyzetben falra szerelt villanybojler berendezések a legelterjedtebbek az elektromos forróvíztárolók között. Acéllemez hengerpalástjuk zománcbevonattal van korrózióvédelemként ellátva, hőszigetelésük pedig freonmentes poliuretán hab. Jellemző, hogy magnézium anód védi a villanybojler belső felületet az elektrokémiai korrózióval szemben. Ezen villanybojler termékek elektromos teljesítménye 0,95 - 2,2 kW között, a felfűtési idejük pedig 1,3 - 5,5 óra között van űrtartalom szerint változóan.

Függesztett villanybojler
D
HAJDU Aquastic 80 függesztett Villanybojler
Akciós bruttó ár: HAJDU Aquastic 80 függesztett Villanybojler Ft
Régi ár: 40 257 Ft
Azonnal elvihető
Akció
D
HAJDU Aquastic 120 függesztett Villanybojler
Akciós bruttó ár: HAJDU Aquastic 120 függesztett Villanybojler Ft
Régi ár: 45 945 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
HAJDU Z  120 I függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal
Akciós bruttó ár: HAJDU Z  120 I függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal Ft
Régi ár: 63 260 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
Hajdu Z 80l függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal
Akciós bruttó ár: Hajdu Z 80l függesztett villanybojler zománcozott belső bevonattal Ft
Régi ár: 51 968 Ft
Azonnal elvihető
Akció

Fekvő villanybojler

Fekvő villanybojler

fekvő villanybojler termékek csak vízszintes helyzetben szerelhetőek föl. Lehet ez akár a mennyezet vagy a fal is. Űrtartalom: 80, 120, 150 liter. A teljes felfűtés 5 órán belül megvalósul. Csak helyszűke esetén célszerű alkalmazni fekvő villanybojler berendezést, mert nem véletlenül álló helyzetűek általában a villanybojler testek. (kedvezőtlenebb a hideg és meleg vízréteg külön rétegződése a fekvő villanybojler esetében, hamarabb összekeveredik belül...) Fekvő villanybojler termékek nagy választékban kedvező áron!

Fekvő villanybojler

Álló villanybojler

Álló villanybojler

Álló villanybojler

Az álló villanybojler, vagy más néven álló melegvíztároló termékek csak álló helyzetben szerelhetőek be. A teljes felfűtés néhány órán belül megvalósul. A különböző márkák (például Hajdu) mind magam minőségben, korrózióálló anyagból gyártják termékeiket a hosszabb élettartam érdekében. A nagyobb űrtartalmú bojlerek esetén az álló villanybojler az ideális, és ott, ahol a falra helyezés nem valósítható meg.

Álló villanybojler