Használja a felső sávban levő keresőnket, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja amit szeretne!
arrow-up

Vegyestüzelésű kazán

1-12 termék. ÖSSZESEN: 86
Akciós bruttó ár: Hajdu HVK-30 vegyestüzelésű kazán Ft
Régi ár: 246 099 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akciós bruttó ár: Hőterm Carbon M 28kW vegyestüzelésű kazán nagy ajtós Ft
Régi ár: 193 925 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akciós bruttó ár: Kazi „S”-33 kW vegyestüzelésű Alap Kazán Ft
Régi ár: 198 951 Ft
Akció
Akciós bruttó ár: Viadrus U22 D6 vegyestüzelésű kazán Ft
Régi ár: 334 011 Ft
Akció
Akciós bruttó ár: Hőterm Carbon M 23kW vegyestüzelésű kazán nagy ajtós Ft
Régi ár: 180 748 Ft
Akció
Akciós bruttó ár: Kazi „S”-43 kW vegyestüzelésű Alap Kazán Ft
Régi ár: 225 514 Ft
Akció
Akciós bruttó ár: Viadrus U22 D4 vegyestüzelésű kazán Ft
Régi ár: 274 245 Ft
Azonnal elvihető
Akció
Akciós bruttó ár: Kazi „S”-23 kW vegyestüzelésű Alap Kazán Ft
Régi ár: 169 346 Ft
Akció
Akciós bruttó ár: Hőterm Carbon 28kW vegyestüzelésű kazán normál kivitel Ft
Régi ár: 194 261 Ft
Akció

A vegyestüzelésű kazán első sorban olyan területen elengedhetetlen, ahol nem érhető el gáz- vagy villanyszolgáltatás. Takarékos módon biztosítják a lakótérben a megfelelő hőmérsékletet. Lemez és öntvény tagos kazánok lehetnek. Ezt a fűtéstechnikát a mai napig sokan kedvelik, mivel az égéshez szükséges alapanyagokat, a fát, forgács brikettet, szenet, papír hulladékot olcsóbban be tudják szerezni, így a háztartás havi fűtés költsége alacsonyabb lehet a gázkazános fűtéssel rendelkezőkkel szemben.

Az olyan kazán berendezést, amelyben szinte bármilyen tüzelőanyag elégethető, köznyelven csak vegyes tüzelésű, helyesen pedig szilárd tüzelésű kazánnak neveznek. Ezen kazánok közül az öntöttvas tagos tartóssága jobb, mint a lemez kazánoké. Mivel a rendszerváltás előtt még nem létezett a fűtési rendszereknél szivattyú, az öntöttvas állókazánok nagyon vastag csövekkel voltak felszerelve. Napjainkban pedig már külön szivattyúval és nyitott tágulási tartállyal egészülhetnek ki. Egy erős fűtési rendszerhez a 80-as évek táján egy falra szerelhető FÉG cirkóra volt szükség a pincékben. A vegyes tüzelésű kazán használata hasznos, mivel sokféle hasznosítható tüzelőanyag létezik. Ha párhuzamosan működtetjük egy gáz üzemű fűtőkészülékkel, a megtakarításunk mértéke megnövekedhet. A gázellátás bizonytalanságát megszűrhetjük, ha például kerti hulladékot, szenet vagy netán hasábfát használunk égetés céljából. Átmeneti időszakban is jól jöhet egy vegyes tüzelésű kazán, nem mellesleg meleg víz tárolására alkalmatos bojlert is csatlakoztathatunk rá.

Alkalmazásában fontos, hogy elegendő szellőzést, jó állapotban lévő kéményt és kazánházi helyiséget igényel. A megfelelő hőfokot a huzatszabályzó beállításával és egy kiforrott tüzelési módszerrel lehet biztosítani, ráadásul a kazánt rendszeresen ki is kell hamuzni. Nélkülözhetetlen továbbá egy tüzelő tároló helyiség, de talán a legfontosabb, hogy a vegyes tüzelésű kazán állandó felügyeletet igényel, még egy tapasztalt felhasználó számára is.

Vegyestüzelésű kazán, vegyestüzelésű kazánok a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.