Használja a felső sávban levő keresőnket, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja amit szeretne!
arrow-up

Faelgázosító kazán

1-12 termék. ÖSSZESEN: 24

A faelgázosító kazán alkalmazásával a maximális hõenergia kinyerhetõ a fából, így kevesebb fára van szükség, csökkenthetõ a fûtési költség. Ezen túl a faelgázosító kazánt nem kell gyakran tölteni, és nagy méretû fahasábok is betehetõek hasogatás nélkül. Atmos és Buderus típusú faelgázosító kazánok forgalmazása.

Miért faelgázosító kazán?

A cél mindig a leghatékonyabb égés! A hagyományos fatüzelésű kazánnal ellentétben a Faelgázosító kazán használatával magasabb hatékonyságon égethetjük el a fát. Ezt annak köszönhetjük, hogy nem csupán magát a fát égetjük el, hanem az összes többi éghető anyagot is, melyet egy tökéletlen szabályzós készülék a kéményen át távozni hagy. A Faelgázosító kazán használatával a maximális hőenergia kinyerhető a fából, így jóval kevesebb tüzelőanyagra van szükség azonos hőmérséklet elérésére. Nem igényel gyakori feltöltést, ezzel csökkentve a fűtésre kiadott összeget. Mivel a fa minden éghető részét elégetjük, a hamuzás is egyszerűbb, nem beszélve a csökkent káros anyag kibocsátásról. Mindezt a működési elve teszi lehetővé számunkra.

Működési elve igen egyszerű, de egyben összetett is, és ezért ilyen hatékony. Nem gondolnánk, de a száraz fa is tartalmaz nedvességet, ennek oka, hogy a levegő nedvességtartalma sem nulla és a fa a legjobb körülmények közt is 17-20% körüli nedvességet tartalmaz, ezért a hagyományos kazán készülékekben akkor indul be a rendes égés, mikor ez a nedvesség távozott. Ilyenkor rengeteg olyan éghető anyag is távozik, melyet a faelgázosító kazán fel tud használni további égetésre. Az ekkor távozó, nagy mennyiségben szénmonoxid is tartalmazó fagázhoz, másodlagos levegőt adagolnak, ezáltal a gáz magas hőmérsékleten, megközelítőleg 1500-1800°C-on elég és nem szökik meg a füstgázzal együtt. E folyamat során faszén is keletkezik 200-700°C között oxigén hiányos környezetben, amit szintén égésre használ fel.  Mindezt egy szabályzó ventilátor segítségével teszi lehetővé, mely meg három- négyszerezi egy töltet égisé idejét. Ez a 3 lépéses rendszer növeli az égés hatásfokát körülbelül 80-90%-ra, egyúttal csökkentve a hamu mennyiségét. Az általa felmelegített víz, puffer tárolóban való eltárolása miatt hasonlít a napkollektoros rendszerekhez, ezáltal a későbbiekben akár a kettő összekötése is vitelezhető.

Mindössze egyetlen hátránya ennek a rendszernek a kezdeti beruházási költség, amit viszont az általa lecsökkent fűtési költség rövid időn belül visszahoz.

 

Faelgázosító kazán, faelgázosító kazánok a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.